Kirja- ja tutkimushankkeita


Vuoden 2024/2025 hankkeita


  1. Tietokirjahanke: UUSIKIRKKO -sota-aikoja ja rakkauden hautoja- on tietokirja, joka kuvaa elämän menoa Uudellakirkolla ja sen lähikunnissa vuosina 1896-1944. Kirja lähestyy ajanjaksoa erityisesti viiden päähenkilön näkökulmista ja kertoo heidän elämäntarinansa, ilot, surut ja rakkaudet, sotien paineistamassa yhteiskunnassa. Hanketta on tukenut apurahalla Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö sekä Suoja-säätiö.
  2. Tietokirjahanke/muistelmateos: Pitkäkasarmi & Kaukaan suuri portti. Pitkäkasarmi sijaitsi Kaukaan tehdasalueella, epävirallisesti Huussikujalla, jonne Kaukas-yhtiö oli rakentanut työntekijöilleen asuntoalueen kattavine palveluineen aloitettuaan tehdastoimintansa Saimaan rannalla vuonna 1890. Punamultaisista ja kunnoltaan heikkenevistä asuinrakennuksista viimeisin purettiin vuonna 1972 kasvavan tehdasalueen alta.

    Tämä kirja ajoittuu vuosille 1940-1967 ja kuvaa oman aikansa paikallishistoriaa. Kyseessä on samalla muistelmateos ja kahden nuoren rakkaustarina. 

  3. Väitöskirjatutkimus: Etätyömahdollisuuksien kehittäminen Puolustusvoimissa. Hanketta on tukenut apurahalla Sotatieteiden tutkimussäätiö ja Emil Aaltosen säätiö.

  4. Tietokirjahanke: Työntekijöiden kokemuksia hybridityöstä. Tietokirja sisältää runsaan empiirisen aineiston työntekijöiden hybridityökokemuksista. Kirjassa käydään läpi myös etä- ja hybridityöhön liittyviä käytännön työelämässä hyödynnettäviä sekä työyhteisön kehittämiseen tähtääviä suosituksia. Hanketta tukevat työskentelyapurahoin: Paulon Säätiö sekä Suomen tietokirjailijat ry.


Sukututkimus

Ylläpidän seuraavia sukututkimussivustoja:

STOOR

TUHKANEN

PELKONEN